Hjem > Reiser> Rhodos > Lindos

Lindos

Lindos
8

Tirsdag og Fredag
Bli med på vår skandinaviske guide og opplev Lindos
8 €

Vi åker till Hotell Virginia och ni får vara med om en intressant information om hälsoprodukter i äkta ull. Här bjuds ni på lunch.

Efter lunchen åker vi vidare till Lindos, en av de vackraste platserna på Rhodos. Lindos var en av de tre huvudstäderna på ön under antiken.

Här föddes den vise tyrannen Kleovolos, som står staty vid vägen ner mot byn. Den blev beundrad för sin rikedom, arkitektur och strategiska plats.

I Lindos tar du dig upp till Akropolis, tillägnat Athena Lindio, eller så tar du en Lindos Taxi - en åsna som "fraktar" dig upp mot Akropolis. Utsikten därifrån över hustaken, havet och St Paulsbukten är väl värda de 365 trappstegen - ett steg för varje dag på året. Njut även av de vackra och ljusa gränderna med sina många caféer och restauranger.

Till stranden tar du en promenad och och svalkar av dig med ett dopp i det kristallklara vattnet. Lindos är ett absolut måste innan du reser hem.

På vägen tillbaka stannar vi i den traditionella byn Archangelos för att besöka ett olivoljepresseri. Här får du veta hur man gör olivolja, vi får även provsmaka deras utbud och har möjlighet att handla med oss av de olika olivprodukterna.